Mnogi se dive orijentalnim ljepotama, koji se u imaginaciji pojavljuju samo crnom i raskošnom kosom. Međutim, nisu sve prirode daju tako goruću boju, mnoge žene moraju dugo dugo postići takav zapanjujući učinak. Neki odabiru snažne boje s popisom kemijskih komponenti kako bi postigli taj cilj. Da ne biste pokvarili svoju prirodnu ljepotu, možete koristiti alat koji je napravljen od biljnih materijala - to je Basma za kosu.

Područje primjene boja

Zahvaljujući Basma ne samo da možete sigurno promijeniti prirodnu boju, već i poboljšati rast kose i trajno se riješiti perut. Vidjet ćete kako će vaša kosa dobiti živi i prirodni sjaj, jačati, njihova će se struktura znatno poboljšati.

Koristi se, kao što je kana, za ispiranje. Na taj način možete zadržati željenu boju i nadoknaditi nisku trajnost boja, u usporedbi s većinom kemijskim sredstvima.

Basma kosa pomaže, kako kažu, da ubiju izravno dvije ptice s jednim kamenom. Kao rezultat uporabe, dobivaju se i moćni učinak bojanja i nježna njega za kosu. Stoga veliki broj žena odlučuje za ovu boju.

Obvezni uvjeti korištenja

Basma i kana su dva komplementarna sredstva. Bez posljednje će vam kosa dobiti strašnu boju plavkasto-zelene sjene. Ako kombinirate dva dijela basme i jedne kane, onda će kosa doslovno biti smola. To se može učiniti drugačije. Uzmi jedan dio basme i dvije kane. Rezultat je lijepa brončana boja.

Događa se da zajedno s kajom i basma dodaju sok od repe i kavu (tlo). Takva dodataka značajno utječu na konačnu boju.

Basma za kosu u prisustvu procade koristi se nakon bojanja s kajom.

Mjere opreza

Budite oprezni i pametni. Nakon što počnete koristiti boje biljnog podrijetla, možete dobiti potpuno drugačiji rezultat od kemijskih sredstava. Prije nanošenja takvih boja morate pričekati da se prirodne boje potpuno ispiru.

Basma se ne može koristiti na kosi s perm ili obojenim kemijskim bojilom. Ako se odlučite za perm nakon bojanja s basma, onda će negativno utjecati na hlad. Prije svega, morate razmotriti duljinu i prirodnu boju kose. Vrlo je važno postići željenu hranu.

Nakon bojenja nije preporučljivo pranje kose šamponom već tri dana.

Što je boja?

Basma za kosu je prirodna boja. Podrijetlo njezinog povrća. Izrađen je od indigo lišća, koji raste samo u tropskim klimatskim uvjetima. Sam prah ima sivo-zelenu boju.

Boja ima dugu povijest. U starim danima vješti obrtnici napravili su poznate boje iz basme. U to je vrijeme smatrao vrlo vrijednim proizvodom. Za proizvodnju je radio stotine ljudi. Sirovine skupljene na plantažama grmlja s izvornim imenom - indigofer. Basm je koristio ne samo žene, već je bio i potražnja kod muškaraca.

Basma boja za kosu može imati revitalizirajući i blagotvoran učinak na kovrče. Ova svojstva su zbog visokog sadržaja biološki aktivnih tvari i bitnih vitamina.

Međutim, mora se zapamtiti da je bojanje bojom s ovim alatom prilično uznemirujuće i dugotrajno okupirano. Nažalost, za precizno predviđanje konačne boje gotovo je nemoguće. Mnogo ovisi o duljini, strukturi, debljini, prirodnoj boji kose i drugim sličnim čimbenicima.

Prednosti i štete Basme

Korištenje basme za kosu je kako slijedi:

 • Ekološki prihvatljiv proizvod.
 • Prisutnost biološki aktivnih elemenata u tragovima i tvari
 • Sadržaj minerala i tanina, smole i voska.
 • Postoji vitamin C
 • Ima zacjeljivanje rana, astringentno i protuupalno djelovanje.
 • Ima ljekoviti učinak na kožu i kosu.

Zbog gore navedenih svojstava Basme, kosa prestaje padati, a peruti nestaju i ne smetaju više. Boja ne samo da uklanja upalu i ozdravlja rane nego također dovodi do aktivne kontrole štetnih mikroba koji uzrokuju te probleme.

Ove značajke čine ga izvrsnim alatom. Očito je najbolji izbor za kosu. Crna boja s jedinstvenim sjajom može se dobiti lako i dugo. Basma se može koristiti u obliku maski, tinktura i ispiranja.

To može uzrokovati štetu samo u jednom slučaju - ako je prah istekao. U svakom slučaju ne smije se koristiti! Postoji samo jedna cesta u takvoj boji - smeće. Inače će biti neugodnih posljedica, poput suhe kože glave, ružne sjene i tako dalje.

Basma za kosu: primjena

Treba imati na umu da je to vrlo jaka boja. U tom smislu, trebate zaštititi odjeću do maksimuma, pokrivajući je s kapom. Isto vrijedi i za kožu na rubu rasta kose. Potrebno je razmazati dovoljno masnoće.

Kako biljka bazma za kosu? Ulijte prašak u duboku posudu od porculana ili stakla. Zatim ga napunite kipućom vodom (temperatura mora biti 90%). Voda bi trebala biti takva količina da boja na konzistenciji podsjeća na kiselo vrhnje. Nakon toga temeljito promiješajte dobivenu smjesu, dok dobro zamijesite grudice. Ako želite smanjiti protok, dodajte kozmetičko ulje ili glicerin. Nanesite razrjedenu bazu potrebnu dok je vruća, tj. Odmah nakon pripreme. Kosa može biti vlažna ili suha. Važno je da su čisti. Preporuča se primijeniti s odgovarajućom četkom.

Počnite bojati iz okcipitalne zone, a zatim idite na parietal, a potom - u vremensku regiju. Bang treba biti oslikana posljednja. Nakon nanošenja proizvoda stavite plastičnu vrećicu ili posebnu kapu i zamotajte glavu ručnikom.

Boja će biti zasićena ako držite bazu na kosi duže. Kad prođe određeno vrijeme, isprati boju dok ne vidite čistu vodu. Nema potrebe za šamponom.

Basma za kosu. Recenzije

Mnogi kažu da boja daje zdravlje kosi i čini boju lijepom i bogatom. Ispada prekrasan raspon boja, kosa postaje snažna. Crvena boja je sposobna slikati bolje nego bilo koji profesionalni frizerski nakit.

Uz pomoć kane i basme, oblikuje se najmračnija boja. Boja će čak i bijeljena kosa koja nije gore od bilo koje kemijske boje. Zahvaljujući Basmeu postoji dodatna hidratacija i prehrana. Uz to, možete vratiti "nativnu" svjetlo smeđu boju. Kosa postaje meka i prestaje se podijeliti. Možete dobiti lijepu čokoladnu nijansu. Rezultat prelazi sva očekivanja - i sve je to za kosu. Recenzije djevojaka i žena u vezi s njom, u pravilu, uglavnom su pozitivne.

zaključak

Dakle, basma za kosu pomoći će promjeniti boju, ojačati kosu i učiniti ih mekom i svilenkastom. Rezultat će zadovoljiti svaku od njih. Vaš će izgled zasigurno privući mušku pozornost. Basma se koristi u kombinaciji s kajom. To pomaže postići cilj u odnosu na odabranu nijansu. Kada koristite boju, morate biti izuzetno oprezni i pametni. Pokriti posebnom odjećom, zaštitite vlasište.

Uz slikanje, alat se koristi protiv prhuti, gubitka kose i drugih sličnih problema. Basma nema štetu - osim ako ne koristite istekani prah. Postoje određena pravila za uzgoj basme i njenu primjenu. Razrijedite boju u jako vrućoj vodi (oko 90%) i odmah upotrijebite. Brojne pozitivne recenzije potvrđuju da je to najbolji proizvod za njegu kose. I što je najvažnije, prirodno!

Trajna

Basma (Türkic Baysa, Paytsa, slova - imprint [1]) jedna je od vrsta tehnika utiskivanja istaknuta posebnim matricama - basmannye ploče. U usporedbi s reljefom, stvaranje reljefa pomoću Basma tehnike znatno štedi vrijeme i povećava produktivnost rada.

Basma se također naziva tanki metal ili kožni listovi s uzorkom uklesanim na drvenoj matrici.

Basme business (from basma) - tanak, lagan, srebrni lim, na kojem su skučeni različiti obrasci (bilje). Na ikonama su napravljene samo plaće, tj. Rubovi slike. Zbog jednostavnosti i jeftinosti, poslovanje basmana bilo je vrlo uobičajeno. U Moskvi je postojalo posebno naselje Basmans - sada Basmannaya. [2]

sadržaj

Basma u ikonografiji

U staroj ruskoj umjetnosti Basma je koristila za ukrašavanje ikona, slučajeva ikonica i tijela ikonostaza.

tehnika izvedba

 • Izrađena je ploča s podlogom (matrica).
 • Na matricu se nalazi tanak lim metal, na kojemu je potrebno dobiti olakšanje.
 • Na vrh se nalazi sloj olova, koji je brtva između materijala i udarnog instrumenta.
 • Žigosanje je napravljeno udarcima drvenog čekića (mavratom) na olovu. Pritisak se također može koristiti kao alat. Pod djelovanjem sile, glavni jastuk (zajedno s materijalom) se pritisne u sve šupljine matrice.

bilješke

 1. ↑ U. V. IgoshevBasma // Ortodoksna enciklopedija. Volumen IV. - m. : Crkvenski istraživački centar "Ortodoksna enciklopedija", 2002. - str. 375-376. - 752 s. - 39000 primjeraka - ISBN 5-89572-009-9
 2. ↑ P I. Melnikov (Andrey Pechersky). Na planinama. Vol. 1, str. 520.

izvori

 • Na temelju: E. V. Gladysheva, L.V. Nersesyan. "Rječnik imena i pojmova stare ruske umjetnosti"
 • Trajna

Zaklada Wikimedia. 2010.

Pogledajte "Basma" u drugim rječnicima:

basmach - basmach, i ohm... Ruski riječ stres

BASMA - (tat. Impression, otisak). 1) sliku Kana, kojemu su Mongoli zahtijevali ista priznanja koja će se dati samu Kanu. 2) roda turskog kaliketa. 3) svileni kabel na diplomi. Rječnik stranih riječi uključenih u ruski...... Rječnik stranih riječi ruskog jezika

Basma - i Basma. U prosjeku "Boja za kosu" Basma, roda. Trajna. U prosjeku "Pečati s likom Kana" Basma, roda. Basmy... Rječnik poteškoća izgovor i stres u modernom ruskom

Basma - 1. Slika drevnih Tatarskih khana, 2. Poruka s Khan pečatom, 3. Okvir ikona, 4. Tura. pust. 1 i 2 znaka pronađeno u Kaz. Kronika; vidi Melioransky, Zap. Istok. Dep. 17, 129 ff. i stranci, ibid., 18, 172 ff. Ostalo...... Max Vassmerov etimološki rječnik ruskog jezika

BASMA - 1. BASMA, Basmy, pl. Basmas, žensko (tat. basma) (ist.). U doba tatarskog brtvila sa slikom Kana. 2. BASMA, Basmas, pl. ne, žensko (vidi Basma) (spek.). Vrsta boja za kosu (posuđena od istocnih naroda). Eksplanatorni rječnik Ushakov. D.N.... Ushakov Objašnjenje Rječnik

BASMA - 1. BASMA, Basmy, pl. Basmas, žensko (tat. basma) (ist.). U doba tatarskog brtvila sa slikom Kana. 2. BASMA, Basmas, pl. ne, žensko (vidi Basma) (spek.). Vrsta boja za kosu (posuđena od istocnih naroda). Eksplanatorni rječnik Ushakov. D.N.... Ushakov Objašnjenje Rječnik

Basma - BASMA, BASMENNY OKLADA ↑ Srebrna plaća evanđelja Simeona ponosna. 1343 Lenjinova sveučilišna knjižnica. Moskva. ”. Basma je tanka metalna ploča, na kojoj se reljef dobiva utiskivanjem iz matrice. Matrica bakra, kamena,...... Rječnik slikanja i restauracije

BASMA - prah izrađen od suhih listova indigo biljke. Svježi prašak je zelen. Upotrebljava se za sijanje sive dlake samo s kajom, jer jedna kosa obojava kosu u zeleno-plavoj boji; u kombinaciji s ken, ona...... Kratka enciklopedija kućanstva

BASMA - ploča izdana od Mongol Khan tatara u XIII XV stoljeća. kao vjerodajnice... Pravni rječnik

BASMA - (Baisa Paitsa), 1) zapis Mongol Tatarskih khana u 13. i 15. stoljeću. kao credential2)] Tanke plahte od metala (uglavnom srebro) s reljefnim uzorcima. U Rusiji je u 13. I 17. Stoljeću bio uobičajen žigosanje... Veliki enciklopedijski rječnik

BASMA - prah od listova indiga. Koristi se zajedno s kennom za bojanje crne kose... Veliki enciklopedijski rječnik

Basma, prednosti i štete na kosi. Upute za pripremu i bojanje kose s ken i basma

Što je Basma?

Basma je prirodna boja poznata čovječanstvu od davnih vremena. Njegova glavna uloga uvijek je bila obojiti kosu, iako je ponekad korištena za davanje željene boje tkaninama.

Dotična tvar je prašak s sivozelenim bojama. Proizvodi se iz tropske biljke indigofera, čije su sušene lišće tla da se dobije željena konzistencija.

Korist i štetu

Među pozitivnim svojstvima ovog alata su:

 • To je ekološki prihvatljiv proizvod koji ne može naškoditi kosi i vlasištu;
 • Može izliječiti rane;
 • Uklanja upalne procese;
 • Sastav sadrži vitamin C, vosak, različite smole, tanine, mineralne tvari koje imaju ljekoviti učinak na oštećene niti;
 • Otporan na gubitak, jačanje folikula dlake;
 • Sprječava perut;
 • Uništava štetne bakterije koje uzrokuju patogene vlasišta;
 • Potiče rast zdravih i jakih kovrča;
 • Povećava volumen, stvarajući osjećaj guste kose, što je važno za one koji su prirodno tanki i vrlo gusti;
 • Pogodno za osjetljivu kožu glave;
 • Krugovi postaju sjajni, stječu bogatu tamnu boju.

Kada planirate bojiti kosu s Basma, prvo morate znati o štetnosti koju može prouzročiti:

 1. Teško je isprati i zahtijevati dulje vrijeme;
 2. Kada se mrlje pojavljuju po prvi put ili nakon uporabe drugih boja, basma se može pojaviti u nepredvidljivim bojama;
 3. Ne možete napraviti kosu za kosu, jer na kraju možete dobiti zelenu boju na glavi;
 4. Loše boje su sijede kose, čineći ih vidljivima na općem pozadini;
 5. Česta uporaba čini žice suhe i krhke.

UPOZORENJE! Basma prije uporabe u kombinaciji s ken. To će vas zaštititi od zelene, plave boje na nitima.

Koje boje donosi prirodna basma?

Bez upotrebe aditiva, prirodna Basma daje plavu ili zelenu boju. Ovisi o prirodnoj boji kose. Kana će im pomoći da im daju potrebnu hladovinu. Dodana je analiziranoj boji u određenoj količini.

Kombinacija kane i basme

Obratite pozornost na koju hladu želite doći na glavu, morate poštovati različite omjere ovih dviju komponenti:

 1. Bit će moguće dobiti boju kestena ako miješate basmu s kovanom u jednakim količinama;
 2. Da bi se niti dobili crni ton s plavim nijansama, kombinirajte dio kane i točno dvostruko više basma;
 3. Ako želite napraviti brončanu boju, pripremite puno određene količine basme i kane, čija količina treba biti dvostruko veća.

VAŽNO! Pridržavajte se preporuka stručnjaka za pripremu boje, kao i metode njene primjene, da biste dobili željeni rezultat.

Kako ne bi pokvarili izgled, obojite jednu zavojnicu sa sredstvima koja su u pitanju, procijenite rezultat i razmislite želite li se ovako vidjeti u zrcalu.

Kako pripremiti rješenje i odabrati nijansu

Da biste izbjegli iznenađenja na glavi, pripremite mješavinu basme i kane i nježno ga nanesite na mali dio niti. Držite se neko vrijeme i ispirite se. U slučaju kada ne znate kakav će rezultat biti nakon nanošenja boje, ne zaboravite da je teško ili gotovo nemoguće ga oprati. Ako vam dobivena boja odgovara, nastavite s postupkom bojanja.

Priprava otopine je sljedeća:

 1. Pomiješajte boje u suhom obliku;
 2. Zagrijati vodu na 90 stupnjeva i postupno ga dodati u prah;
 3. Ako želite dati kosu zanimljivu sjenu, dodajte dodatne dijelove umjesto vode;
 4. Gotova masa bi trebala nalikovati debeloj kiseloj vrhnja;
 5. Dodajte nekoliko kapljica bilo kojeg eteričnog ulja, tako da kosa nije suha i da se boja lakše odloži.

Neke komponente pomažu u širenju boje basme i čine ga jedinstvenima:

 • Zeleni čaj će vam pomoći da dobijete svijetlo smeđu boju kestena;
 • Infuzija luka dat će žice smeđe boje;
 • Sok od sjemenke će učiniti kosu ružičastom ili ljubičastom;
 • Plavi luk će dati ljubičastu boju;
 • Svježe mljevena kava stvarat će žice crnkinje.

Ispravan razmjere da biste dobili pravu boju.

Moguće je dobiti željenu boju samo ako se promatra odgovarajući udio dviju sastavnica:

 1. Pomiješajte istu količinu basme i kane i mogu dobiti svijetlosmeđu ili blijedu boju kestena;
 2. Jedna žlica kane i dvije žlice basme će dati bogatu smeđu ili kestenovu boju;
 3. Da biste dobili nit od bronce ili bakrenog nijansa, spojite jednu žlicu Basma i dvije žlice kane;
 4. Omjer 1: 3 (kana i basma) će crniti s plavim nijansama.

Henna i Basma bojanje kose

Smatra se da je prirodna boja vrlo specifična. Zato morate znati kako ispravno provesti postupak mijenjanja boje kose kod kuće.

Način slikanja

Postoje dva načina bojenja:

 1. Mješanje komponenata u suhom obliku jedna s drugom;
 2. Dosljedno nanošenje i pranje svakog od njih (najčešće se koristi za sijedu kosu kako bi se postigla ravnomjernija bojenja).

Koliko često možete slikati

Promijenite boju niti Bodme ne više od jednom mjesečno. Inače, oni mogu postati pretrpani i izgubiti snagu.

Upute za bojanje

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice, potrebno je provesti postupak bojenja u skladu s osnovnim pravilima i preporukama. Razmotrite ih detaljnije:

 • Prvi korak je da operite kosu redovitim šamponom, bez korištenja kondicionera;
 • Nanesite kremu na lice (olakšat će pranje mrlja);
 • Pripremite potrebnu mješavinu, odmah ga nanesite posebnim četkicama na niti;
 • Počinje distribuirati masu na stražnjoj strani glave, jer na njoj bi trebalo biti malo duže da se ravnomjerno boji;
 • Nakon toga postupno se prebacujemo u hramove, čelo i krunu;
 • Kist bi se trebao kretati prema vrhovima niti iz korijena;
 • Obrišite kožu oko kose i sve višak materijala;
 • Pokrijte kosu šeširom ili plastičnom vrećicom.

UPOZORENJE! Dok ste u položaju ili dojenje, prvo nanesite malu količinu tinte na kožu i pričekajte nekoliko minuta. S pojavom crvenila, mrlja ili svrbeža za korištenje ovog alata strogo vam je zabranjeno.

Koliko zadržati

Sve ovisi o vrsti kose, debljini niti i boji. Upaljač su, brže će se promjena boje. Ako želite dobiti bogatu boju, trebate zadržati boju duže.

Za lijepe nijanse postoji određeno vrijeme izlaganja boje na kosi:

 • Plava - 30 minuta;
 • Blijeda kestena - ne više od sat vremena;
 • Bogati kesten smeđi - jedan i pol sati;
 • Bakar ili bronca - sat i pol;
 • Crna, dobivši plavu boju - oko 4 sata.

Kako se prati

Za pranje koristite samo običnu toplu vodu. Ispiranje kose javlja se sve dok voda nije potpuno prozirna. Šamponi i uređaji ne mogu se nanositi jer mogu olakšati ton kovrča.

U slučaju da je boja prekomjerno izložena, a boja se pokazala vrlo tamnom, možete pokušati sapunom glave sapunom. U nekim slučajevima, sok od limuna pomaže.

Njega kose nakon bojenja

Nakon što se ostaci smjese ispiru, niti se mogu obraditi zakiseljenom tekućinom. Dodan je ocat ili sok od limuna. Napravit će žice sjajnije i sjajnije. Pokušajte osušiti kovrče sa sušilom za kosu što je manje moguće kako ih ne biste ozlijedili ili pretjerali.

Anketa: Kako obojiti kosu?

Ukupno glasova: 52. Ukupno članova: 52.

Značajke slikanja crne kose

Dostupanje boje koja je u pitanju vrlo je jednostavno. Da biste to učinili, razmazite kennu 60 minuta, operite i bojite trake s bazom. Što će dulje biti na kosi, boja će postati crna ili će dobiti plavu boju (ako vrijeme rada dosegne 4 sata).

Boja čokolade

Ova lijepa boja može se dobiti dodavanjem kane (ne više od 25 g) svježe mljevene kave u količini od 1 žličice. Kuhajte kavu 5 minuta, ohladi, a zatim dodajte suhu masu.

Slikanje kane i basme sive kose

Ravnomjerno obojiti preko običnih i sivih niti će imati više posjeta. Prije svega, distribuirajte kenu, isperite je, a zatim obrađujte linije s basma. Ostavite ga u skladu sa željenim rezultatom:

 • Do tri minute - pijeska;
 • Ne više od pet minuta - lagano plavo;
 • Od 8 do 10 minuta - tamno plavuša;
 • Oko 20-25 minuta - smeđe s laganim nijansama;
 • Pola sata - prirodno smeđe kose;
 • Gotovo 40 minuta je tamno smeđa;
 • 45 minuta je prekrasna boja čokolade;
 • Sat i više - crna.

U slučaju da se boja ne mijenja tijekom vremena, a sivi korijeni počinju rasti, dovoljno je samo da ih zatamne i da ne dodiruju cijelu kosu.

Savjeti za bojanje kose kod kuće

Ako odlučite obojiti kosu kod kuće, ne zaboravite na neke trikove koji će vam pomoći postići željeni učinak:

 1. Nanesite samo na vlažne niti. Ako su prethodno sušene na prirodan način ili sa sušilom za kosu, boja će ići loše;
 2. Provjerite je li mjesto na kojem ćete provesti cijeli postupak zatvoreno polietilenom. To se objašnjava činjenicom da će jednom na bilo kojoj površini biti prilično teško obrisati alat4
 3. Morate nositi rukavice i prekriti ramena s nepotrebnim ručnikom prije bojanja;
 4. Nanesite na kovrče samo specijalnu četku;
 5. Kako bi boja tekla kroz kosu, dodajte malo glicerina, izvarak lanenog sjemena ili redovito ulje. Prisutnost dodatnih komponenata neće u konačnici utjecati na boju;
 6. Bolje miješati bazu i kane u staklenu, plastičnu ili porculansku posudu kako ne bi izazvali oksidaciju metalom;
 7. Ne ostavljajte gotovu masu do sljedećeg puta, jer boja neće biti tako planirana;
 8. Kada kupujete proizvod, proučite njegov sastav. Mora biti prirodno;
 9. Nemojte kupiti istekla boja;
 10. Jabukovački ocat, koji se dodaje procesu ispiranja, pomoći će da kosa bude još mekša i sjajnija.

Recenzije i pregled

Recenzije Basme su sasvim drugačije. Prema mnogima, ako se ispravno koristi, prema svim uputama i preporukama, uvijek će biti u mogućnosti postići učinak koji želi.

Neki korisnici tvrde da uopće nisu bili zadovoljni rezultatom, jer nakon pranja boje, kosa je prva bila zelena, a tijekom dana je nekoliko puta mijenjalo njenu nijansu.

Iranska basma artcolor

Ima regenerirajući, učvršćivan učinak. Izrađen od jedinstvenog grmlja koji raste u Iranu. Ova boja je bogata vitaminima i elementima u tragovima koji štite kosu od vanjskih mehaničkih i ekoloških učinaka. Preporučuje se da ga koristite ženama u dobi od 18 godina. Prije upotrebe, niti se najprije boju s kajom, a zatim se nanose na bazu. Savršeno za sve tipove kose.

Indijski prirodni

Izrađena je prema klasičnom receptu. Sadrži vitamine i elemente u tragovima koji štite kovrče i ne mogu ih naštetiti. Posebnost ovog alata je da se miješa suhom s kajom i primjenjuje se samo u ovom obliku na čistim nitima. Kako bi se postigao maksimalni učinak bojenja, prati smjesu toplom vodom. Da biste spremili rezultat, ne operite glavu sljedećih 2-3 dana.

Korištenje basme za kosu bilo kojeg zaštitnog znaka izvrsno je rješenje za davanje jedinstvenosti njegovom izgledu. Kosa je bogata, lijepa boja, postaje jaka, sjajna. Slijedite postupak prema uputama i bit ćete potpuno zadovoljni i nećete biti razočarani rezultatom.

Basma, prednosti i štete na kosi. Upute za pripremu i bojanje kose s ken i basma

Što je Basma?

Basma je prirodna boja poznata čovječanstvu od davnih vremena. Njegova glavna uloga uvijek je bila obojiti kosu, iako je ponekad korištena za davanje željene boje tkaninama.

Dotična tvar je prašak s sivozelenim bojama. Proizvodi se iz tropske biljke indigofera, čije su sušene lišće tla da se dobije željena konzistencija.

Korist i štetu

Među pozitivnim svojstvima ovog alata su:

 • To je ekološki prihvatljiv proizvod koji ne može naškoditi kosi i vlasištu;
 • Može izliječiti rane;
 • Uklanja upalne procese;
 • Sastav sadrži vitamin C, vosak, različite smole, tanine, mineralne tvari koje imaju ljekoviti učinak na oštećene niti;
 • Otporan na gubitak, jačanje folikula dlake;
 • Sprječava perut;
 • Uništava štetne bakterije koje uzrokuju patogene vlasišta;
 • Potiče rast zdravih i jakih kovrča;
 • Povećava volumen, stvarajući osjećaj guste kose, što je važno za one koji su prirodno tanki i vrlo gusti;
 • Pogodno za osjetljivu kožu glave;
 • Krugovi postaju sjajni, stječu bogatu tamnu boju.

Kada planirate bojiti kosu s Basma, prvo morate znati o štetnosti koju može prouzročiti:

 • Teško je isprati i zahtijevati dulje vrijeme;
 • Kada se mrlje pojavljuju po prvi put ili nakon uporabe drugih boja, basma se može pojaviti u nepredvidljivim bojama;
 • Ne možete napraviti kosu za kosu, jer na kraju možete dobiti zelenu boju na glavi;
 • Loše boje su sijede kose, čineći ih vidljivima na općem pozadini;
 • Česta uporaba čini žice suhe i krhke.

UPOZORENJE! Basma prije uporabe u kombinaciji s ken. To će vas zaštititi od zelene, plave boje na nitima.

Koje boje donosi prirodna basma?

Bez upotrebe aditiva, prirodna Basma daje plavu ili zelenu boju. Ovisi o prirodnoj boji kose. Kana će im pomoći da im daju potrebnu hladovinu. Dodana je analiziranoj boji u određenoj količini.

Kombinacija kane i basme

Obratite pozornost na koju hladu želite doći na glavu, morate poštovati različite omjere ovih dviju komponenti:

 • Bit će moguće dobiti boju kestena ako miješate basmu s kovanom u jednakim količinama;
 • Da bi se niti dobili crni ton s plavim nijansama, kombinirajte dio kane i točno dvostruko više basma;
 • Ako želite napraviti brončanu boju, pripremite puno određene količine basme i kane, čija količina treba biti dvostruko veća.

VAŽNO! Pridržavajte se preporuka stručnjaka za pripremu boje, kao i metode njene primjene, da biste dobili željeni rezultat.

Kako ne bi pokvarili izgled, obojite jednu zavojnicu sa sredstvima koja su u pitanju, procijenite rezultat i razmislite želite li se ovako vidjeti u zrcalu.

Kako pripremiti rješenje i odabrati nijansu

Da biste izbjegli iznenađenja na glavi, pripremite mješavinu basme i kane i nježno ga nanesite na mali dio niti. Držite se neko vrijeme i ispirite se. U slučaju kada ne znate kakav će rezultat biti nakon nanošenja boje, ne zaboravite da je teško ili gotovo nemoguće ga oprati. Ako vam dobivena boja odgovara, nastavite s postupkom bojanja.

Priprava otopine je sljedeća:

 • Pomiješajte boje u suhom obliku;
 • Zagrijati vodu na 90 stupnjeva i postupno ga dodati u prah;
 • Ako želite dati kosu zanimljivu sjenu, dodajte dodatne dijelove umjesto vode;
 • Gotova masa bi trebala nalikovati debeloj kiseloj vrhnja;
 • Dodajte nekoliko kapljica bilo kojeg eteričnog ulja, tako da kosa nije suha i da se boja lakše odloži.

Neke komponente pomažu u širenju boje basme i čine ga jedinstvenima:

 • Zeleni čaj će vam pomoći da dobijete svijetlo smeđu boju kestena;
 • Infuzija luka dat će žice smeđe boje;
 • Sok od sjemenke će učiniti kosu ružičastom ili ljubičastom;
 • Plavi luk će dati ljubičastu boju;
 • Svježe mljevena kava stvarat će žice crnkinje.

Ispravan razmjere da biste dobili pravu boju.

Moguće je dobiti željenu boju samo ako se promatra odgovarajući udio dviju sastavnica:

 • Pomiješajte istu količinu basme i kane i mogu dobiti svijetlosmeđu ili blijedu boju kestena;
 • Jedna žlica kane i dvije žlice basme će dati bogatu smeđu ili kestenovu boju;
 • Da biste dobili nit od bronce ili bakrenog nijansa, spojite jednu žlicu Basma i dvije žlice kane;
 • Omjer 1: 3 (kana i basma) će crniti s plavim nijansama.

Henna i Basma bojanje kose

Smatra se da je prirodna boja vrlo specifična. Zato morate znati kako ispravno provesti postupak mijenjanja boje kose kod kuće.

Način slikanja

Postoje dva načina bojenja:

 • Mješanje komponenata u suhom obliku jedna s drugom;
 • Dosljedno nanošenje i pranje svakog od njih (najčešće se koristi za sijedu kosu kako bi se postigla ravnomjernija bojenja).

Koliko često možete slikati

Promijenite boju niti Bodme ne više od jednom mjesečno. Inače, oni mogu postati pretrpani i izgubiti snagu.

Upute za bojanje

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice, potrebno je provesti postupak bojenja u skladu s osnovnim pravilima i preporukama. Razmotrite ih detaljnije:

 • Prvi korak je da operite kosu redovitim šamponom, bez korištenja kondicionera;
 • Nanesite kremu na lice (olakšat će pranje mrlja);
 • Pripremite potrebnu mješavinu, odmah ga nanesite posebnim četkicama na niti;
 • Počinje distribuirati masu na stražnjoj strani glave, jer na njoj bi trebalo biti malo duže da se ravnomjerno boji;
 • Nakon toga postupno se prebacujemo u hramove, čelo i krunu;
 • Kist bi se trebao kretati prema vrhovima niti iz korijena;
 • Obrišite kožu oko kose i sve višak materijala;
 • Pokrijte kosu šeširom ili plastičnom vrećicom.

UPOZORENJE! Dok ste u položaju ili dojenje, prvo nanesite malu količinu tinte na kožu i pričekajte nekoliko minuta. S pojavom crvenila, mrlja ili svrbeža za korištenje ovog alata strogo vam je zabranjeno.

Koliko zadržati

Sve ovisi o vrsti kose, debljini niti i boji. Upaljač su, brže će se promjena boje. Ako želite dobiti bogatu boju, trebate zadržati boju duže.

Za lijepe nijanse postoji određeno vrijeme izlaganja boje na kosi:

 • Plava - 30 minuta;
 • Blijeda kestena - ne više od sat vremena;
 • Bogati kesten smeđi - jedan i pol sati;
 • Bakar ili bronca - sat i pol;
 • Crna, dobivši plavu boju - oko 4 sata.

Kako se prati

Za pranje koristite samo običnu toplu vodu. Ispiranje kose javlja se sve dok voda nije potpuno prozirna. Šamponi i uređaji ne mogu se nanositi jer mogu olakšati ton kovrča.

U slučaju da je boja prekomjerno izložena, a boja se pokazala vrlo tamnom, možete pokušati sapunom glave sapunom. U nekim slučajevima, sok od limuna pomaže.

Njega kose nakon bojenja

Nakon što se ostaci smjese ispiru, niti se mogu obraditi zakiseljenom tekućinom. Dodan je ocat ili sok od limuna. Napravit će žice sjajnije i sjajnije. Pokušajte osušiti kovrče sa sušilom za kosu što je manje moguće kako ih ne biste ozlijedili ili pretjerali.

Anketa: Kako obojiti kosu?

Ukupno glasova: 0. Ukupno članova: 0.

Značajke slikanja crne kose

Dostupanje boje koja je u pitanju vrlo je jednostavno. Da biste to učinili, razmazite kennu 60 minuta, operite i bojite trake s bazom. Što će dulje biti na kosi, boja će postati crna ili će dobiti plavu boju (ako vrijeme rada dosegne 4 sata).

Boja čokolade

Ova lijepa boja može se dobiti dodavanjem kane (ne više od 25 g) svježe mljevene kave u količini od 1 žličice. Kuhajte kavu 5 minuta, ohladi, a zatim dodajte suhu masu.

Slikanje kane i basme sive kose

Ravnomjerno obojiti preko običnih i sivih niti će imati više posjeta. Prije svega, distribuirajte kenu, isperite je, a zatim obrađujte linije s basma. Ostavite ga u skladu sa željenim rezultatom:

 • Do tri minute - pijeska;
 • Ne više od pet minuta - lagano plavo;
 • Od 8 do 10 minuta - tamno plavuša;
 • Oko 20-25 minuta - smeđe s laganim nijansama;
 • Pola sata - prirodno smeđe kose;
 • Gotovo 40 minuta je tamno smeđa;
 • 45 minuta je prekrasna boja čokolade;
 • Sat i više - crna.

U slučaju da se boja ne mijenja tijekom vremena, a sivi korijeni počinju rasti, dovoljno je samo da ih zatamne i da ne dodiruju cijelu kosu.

Savjeti za bojanje kose kod kuće

Ako odlučite obojiti kosu kod kuće, ne zaboravite na neke trikove koji će vam pomoći postići željeni učinak:

 • Nanesite samo na vlažne niti. Ako su prethodno sušene na prirodan način ili sa sušilom za kosu, boja će ići loše;
 • Provjerite je li mjesto na kojem ćete provesti cijeli postupak zatvoreno polietilenom. To se objašnjava činjenicom da će jednom na bilo kojoj površini biti prilično teško obrisati alat4
 • Morate nositi rukavice i prekriti ramena s nepotrebnim ručnikom prije bojanja;
 • Nanesite na kovrče samo specijalnu četku;
 • Kako bi boja tekla kroz kosu, dodajte malo glicerina, izvarak lanenog sjemena ili redovito ulje. Prisutnost dodatnih komponenata neće u konačnici utjecati na boju;
 • Bolje miješati bazu i kane u staklenu, plastičnu ili porculansku posudu kako ne bi izazvali oksidaciju metalom;
 • Ne ostavljajte gotovu masu do sljedećeg puta, jer boja neće biti tako planirana;
 • Kada kupujete proizvod, proučite njegov sastav. Mora biti prirodno;
 • Nemojte kupiti istekla boja;
 • Jabukovački ocat, koji se dodaje procesu ispiranja, pomoći će da kosa bude još mekša i sjajnija.

Recenzije i pregled

Recenzije Basme su sasvim drugačije. Prema mnogima, ako se ispravno koristi, prema svim uputama i preporukama, uvijek će biti u mogućnosti postići učinak koji želi.

Neki korisnici tvrde da uopće nisu bili zadovoljni rezultatom, jer nakon pranja boje, kosa je prva bila zelena, a tijekom dana je nekoliko puta mijenjalo njenu nijansu.

Iranska basma artcolor

Ima regenerirajući, učvršćivan učinak. Izrađen od jedinstvenog grmlja koji raste u Iranu. Ova boja je bogata vitaminima i elementima u tragovima koji štite kosu od vanjskih mehaničkih i ekoloških učinaka. Preporučuje se da ga koristite ženama u dobi od 18 godina. Prije upotrebe, niti se najprije boju s kajom, a zatim se nanose na bazu. Savršeno za sve tipove kose.

Indijski prirodni

Izrađena je prema klasičnom receptu. Sadrži vitamine i elemente u tragovima koji štite kovrče i ne mogu ih naštetiti. Posebnost ovog alata je da se miješa suhom s kajom i primjenjuje se samo u ovom obliku na čistim nitima. Kako bi se postigao maksimalni učinak bojenja, prati smjesu toplom vodom. Da biste spremili rezultat, ne operite glavu sljedećih 2-3 dana.

Korištenje basme za kosu bilo kojeg zaštitnog znaka izvrsno je rješenje za davanje jedinstvenosti njegovom izgledu. Kosa je bogata, lijepa boja, postaje jaka, sjajna. Slijedite postupak prema uputama i bit ćete potpuno zadovoljni i nećete biti razočarani rezultatom.

Basma za kosu - jedinstvena crna boja

Grishkova Marina Ažurirano: 2017-02-20

Promjena slike je najopasnija i najsigurnija promjena, pogotovo kada se radi o slikanju kovrča. Preporučujemo da razmotrite kako se kena i basma koriste za kosu, u kojoj mjeri se takva boja pomiješa, kako je korisna i gdje kupiti takve proizvode.

Što je Basma?

Basma je prirodna boja koja se dobiva iz praha sušenih lišća drveća indigofera. Njegova glavna prednost u pogledu umjetnih boja je puna prirodnost, zbog čega se ravnoteža prirodne kiseline vlasišta ne narušava. Njegova primjena je potpuno sigurna, a rezultat bojenja može iznenaditi i strastvene ljubitelje marki Vella, ArtColor i Garnier.

Osim toga, Basma ima mnoge pozitivne kritike zbog svoje regenerativne snage za kosu. Prednosti prirodne boje:

 1. Sates se nosi s potrebnim mikroelementima;
 2. Omekšava ljuske, stvarajući tako djelovanje poslušnih kovrča;
 3. Dodaje sjaj na kosu i naglašava njezinu boju;
 4. Jača žarulje, pomaže u borbi protiv gubitka;
 5. Tretira se za perut, osim što je antialergijska;
 6. Može se koristiti tijekom trudnoće, dojenja i djece od 14 godina;
 7. Alat ima vrlo nisku cijenu. Iranska Basma košta do 50 rubalja.

Sve te pozitivne osobine mogu se značajno poboljšati pomoću posebnih šampona ili sredstava. Ali morate shvatiti da Basma ima svoje kontraindikacije. Na primjer, alat se ne može koristiti na umjetno obojenu kosu. Ako kršite ovo pravilo, može vam dati zelenu boju. Osim toga, prilično ga je teško isprati svijetlosmeđom, svijetlom i sivom kosom, često crna Basma ostavlja blago sivkastu boju poslije.

Također, prašak je štetan kod česte uporabe - može sušiti kovrče, čineći ih osjetljivijom na mrlje.

Bazični omjeri i upotreba prirodnih sastojaka

Uz pomoć Basma možete dobiti sljedeće nijanse:

Sjeti se! Vrlo je važno točno izmjeriti proporcije, inače ćete dobiti pogrešnu boju. Također uvijek provjeravajte datum isteka praha i njegovog skladištenja (ne smije biti vlažan, neugodan ili miris poput čari).

Basma Upute za bojanje kose

 1. Da bi dobili meku boju kestena kod kuće, najjednostavniji recept je da se kombiniraju kana i basma u jednakim omjerima. Da biste to učinili, kombinirajte praške, pomiješajte ih i napunite toplom vodom, najmanje 90 stupnjeva, trebali biste dobiti smjesu s debljinom kiselog vrhnja. Nakon toga, rasporedite masu preko cijele duljine i ostavite na pola i dva sata;
 2. Da biste dobili elegantan crni tulipani (crni s crvenim tonovima), morate kombinirati dva dijela basme, jednu kivu i dodati dvije žlice svježeg soka od repe. Sustav za kuhanje je isti kao u prvom slučaju. Morate uliti prah vrućom tekućinom, a zatim dodati sok od repe. Držite se na kosi barem sat vremena;
 3. Da biste dobili crvenkastu boju ili brončanu boju, kombinirajte dva dijela kane i jednu basmu. Nanesite na čiste dijelove i stajati na pola sata;
 4. Orijentalne su djevojke poznate po svojoj savršenoj crnoj boji kose, kako bi to dobile, kombiniraju komad kane i tri dijela Basma. Držite najmanje četiri sata. Ova metoda je dobra za smeđu kosu i tamnu kosu;
 5. Za pokrivanje sive kose s Basmoy, morate djelovati u dvije faze. Na prvoj, nanesite kenu na njih, a na drugom - isprati i razmazati kovrče s basma. Izdržite oba puta prema odabranoj boji. Evo vodiča: 2-3 minute da biste dobili sjenu pješčane plave, 5 minuta za plavuša, 8-10 minuta za tamno plavuša, 20-25 za svjetlo smeđe, 30 minuta za prirodnu smeđu kosu i 40 za tamnu čokoladu. Držite masu od 45 minuta, a crno - 1 sat.

Fotografija - Primjena Basma

Ako želite malo eksperimentirati s bojom, upotrijebite prirodne boje za bojanje. Ovdje su one koje odgovaraju:

 1. Plava luka je za ljubičastu, a jednostavna kora od luka će stvoriti savršenu prirodnu smeđu boju;
 2. Sjeme sokova pomoći će vam da reproducirate vrlo lijepu crveno-crvenu, ljubičastu ili ružičastu (ovisno o udjelu i izloženosti);
 3. Kava će dodati dodatnu dubinu u smeđe i napraviti frizuru boju tamne čokolade;
 4. Za malo objašnjenje tamne kose treba kamilice, lice, cimet. U tom slučaju, cimet će dati kosu sjenu koja ima orahovo drvo;
 5. Vrlo zanimljive svijetle boje dobivaju se ako primijenite prirodnu kosu kaj, bazu i sok od slanica, tansy ili morsku prašinu.

Na mnogim fotografijama modernih događaja slavne osobe imaju lijepu boju kose - vina od rajčice, koje mogu napraviti kosu za kosu. Da biste to učinili, spojite dva dijela crnog praha i jedan dio kane, a zatim sve to vrućim vinom, malo ohladi i nanesite na kovrče. Zadržati oko sat vremena.

Budite pažljivi kada koristite bazu nakon kupljenih boja - ako nijansa nakon prirodne boje ne bude isprana, postat ćete vlasnik plave, matice, ružičaste ili čak zelene kose.

Fotografija - iranska basma

Basma za njegu kose

Basma za kosu, poput bezbojne kane, često se koristi za liječenje, popravak i poboljšanje stanja bravica. Konkretno, koristi se za pojašnjen, oslabljen kemijskom niti.

Izvrsna maska ​​za jačanje kose dobiva se s bazom, kovanom i majonezom. Pomiješajte sve dijelove na jednakim dijelovima, dodajte maslinovo ulje ili suncokretovo ulje (neutralizira učinak Basma). Ostavi smjesu 5 minuta.

Za liječenje gubitka kose, trebat će vam ova mješavina:

 1. 100 grama kane i basme;
 2. Kakao žlica;
 3. Maslinovo ulje, čajna žličica;
 4. Jedno žumanjka.

Svi se miješaju i nanose na kovrče, isprati nakon dva sata. Basma se također može pomiješati s kefirom i kvenom za liječenje plave kose.

Korištenje basme za kosu je neporeciv. Pored toga, ovaj prašak je vrlo uobičajen. Basma se može kupiti u bilo kojoj trgovini ljepote, pa čak iu velikim supermarketima. Prodaja se najčešće proizvodi u plastičnim vrećicama s imenom marke. Najčešće, djevojke na forumima se savjetuje da koriste takve marke kao Indigo, Irida, Natural Lash. Također, alat se može naručiti na mreži, u većem opsegu od onog koji se nudi u trgovinama.

Basma - prednosti i štete

Basma se stoljećima koristi kao sredstvo za bojenje. U drevnim vremenima slikala je odjeću i napravila tintu. Ljepotice tog vremena koristile su Basma za bojanje kose u tamnim bojama i dajući im jačinu, sjaj i snagu. S pojavom sintetičkih boja, basma više nije tako popularna među ženama, iako ljekovita svojstva ovog praha ne treba zanemariti.

Što je Basma?

Pažljivo obojite kosu u basmi

Čista basma, koja se koristi bez kane, može vam dati kosu nepoželjnu plavu ili zelenu svjetlost. Posebno je vedro prikazano na pravoj kosi.

Nije nepoželjno staviti Basma na plavu kosu. Oštećena ili bijeljena kosa postaje vrlo intenzivna. Sitne, mekane i suhe mrlje za kosu mnogo su lakše i brže od debelih i teških.

Basma je vrlo moćan bojler. Nakon prvog bojanja može doći do nepredvidljive boje koja će biti vrlo teško isprati, au nekim slučajevima, ako je boja čvrsto fiksirana na kosi, to uopće neće uspjeti.

Vrlo je teško odrediti omjer biljnih boja i trajanje bojenja, jer ovise o vrlo brojnim čimbenicima - željenom intenzitetu sjenu, debljini, duljini i boji kose, kao i sposobnosti boja za bojanje.

Basma bojanje obično traje nekoliko mjeseci, ali može postupno dobiti crvenu ili plavo-ljubičastu boju, stoga je, kako bi se održala željena boja, potrebno pravilno bojenje kose.

Prirodna boja baze mora se potpuno isprati prije nego što obriše kosu sastavu sintetičkog sastava, inače se može pokazati vrlo nepredvidljiv rezultat - plava, zelena, čak i ružičasta. Stoga, kako ne bi došlo do kemijske reakcije s biljnim bojilom potrebno je izdržati najmanje mjesec dana nakon bojanja s bazom ili obraditi kosu stručnjaka u postupku uklanjanja

Basma može sušiti kosu vrlo čestom uporabom. Zbog prisutnosti kiselina i tanina u njoj, sastav za kosu se ispostavlja vrlo suha, a kosa u svakom slučaju zahtijeva vlaženje. Neki se žale da kosa postaje tvrda i neozbiljna, loše češljana, ali još uvijek ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući stanje kose prije bojenja, individualnu osjetljivost strukture, kvalitetu Basme, ispravnost sastava.

Basma za kosu

Basma je ekološki prihvatljiv proizvod koji sadrži biološki aktivne tvari i vitamine. Basma, kao i kana sadrže tanine, minerale, smole i vosak, vitamin C, koji imaju protuupalno, adstrigentno, djelovanje ljekovite rane, pružajući terapeutski učinak na kosu i vlasište.

Zahvaljujući ovim kozmetičkim svojstvima nered nestaje i sama kosa prestaje padati. Basma, ne samo da liječi rane i ublažava upalu, bori se protiv štetnih bakterija koje ga uzrokuju. Takva svojstva Basma čine ga izvrsnim alatom za bojenje i istodobno liječenju dlačica. Može se koristiti u obliku infuzija, ispiranja, žbuke.

Basma hrani tjeme, jača svoje korijene, potičući rast kose i sprečava gubitak kose.

Osim toga, Basma značajno povećava volumen kose, što je osobito dobro za vlasnike tankih i vrlo gusta kosa. Suhom, lomljom kosom ili kožnim bolestima, trebali biste upotrijebiti boje biljnog podrijetla.

Basma je prirodni lijek, pa je posebno pogodan za osobe s povećanom osjetljivošću na kemijske sastavnice sintetičkih boja za kosu.

Basmo bojanje kose

Preporučljivo je koristiti bazu za kosu ne više od jednom mjesečno. Posebice se Basma treba pažljivo koristiti (često bez oduzimanja) onih koji imaju tendenciju suhe suhe kose, dodavajući malo kozmetičkog ulja (maslinovo ulje, badem, jojoba, sjeme grožđa, itd.) Na boju da se navlaži.

Trebate kupiti samo prirodnu Basma, bez dodatnih boja. Neki proizvođači zbunjuju potrošače s imenima poput "crne basme" - ali to nema nikakve veze s indigo prirodnim prahom. Stoga je uvijek vrijedno provjeriti pravi sastav proizvoda.

Basma i kava: proporcije

Omjeri basme i kane se odabiru ovisno o željenom tonu i intenzitetu nijansi.

 • Ako su prašci razrijeđeni 1: 1, dobit ćete bogatu boju kestena.
 • Plava crna, dlaka mora biti 1: 2 (kana: basma)
 • Da biste dobili brončane nijanse, trebate promijeniti udio komponenata na (1: 2 basma: kana).

Najbolje je provesti test na jednoj traci prije bojanja dlake - to će vam omogućiti da točno odredite koliko dugo rješenje treba ostati na kosi. Lakše je kosa - što brže djeluje.

Basma bojanje kose i kane

Postupak bojenja Basme je isti kao bojenje kane. Tek nakon primjene sastava za pokrivanje glave s kapom za zagrijavanje nije potrebno. Nakon određenog vremena, isperite kosu vodom bez šampona.

Basma masa treba biti svježe pripremljena. Dugotrajno skladištenje nije dopušteno, jer se smjesa oksidira u zraku i može dati nepredvidive rezultate.

Boja iz Basme lako struji, osobito s kratkom kosom. Stoga je moguće dodati vezivnu komponentu, na primjer, izvarak lanenog sjemena, glicerina, ulja i sl. - takva smjesa je bolje zadržana na kosi i lako isprati, osim ulja će spriječiti suhoću sastava.

Prije nego što boju kose, tako da boja ne mrlja kožu, možete zamotati vrat s ubrusom ili ga obložiti vatu, razmazati čelo i hramove s vazelinom ili bilo kojom masnom vrhom kako bi zaštitili kožu od mrlja. Ali pazite da vazelina ne bude na kosi, jer mjesta prekrivena masnoćama neće biti obojana.

Postupak bojanja može potrajati od nekoliko minuta do dva sata ili više - sve ovisi o željenoj sjeni i intenzitetu. Neki ostavljaju smjesu na kosi cijelu noć - ljudi koji prakticiraju ovu tvrdnju da se boja tada zasićuje.

Basma mrlja crna

 1. Nanesite ken na kosu najprije i ostavite 1 sat.
 2. Zatim operite i osušite kosu.
 3. Nakon primjene basma i natapanje 30 minuta za svijetlo smeđu kosu; 1,5 sati za smeđu kosu; 3 sata za crnu kosu.

Možete poboljšati učinak Basme (na primjer, ako je Basma ustajalo) dodavanjem nekoliko kapi tekućeg amonijaka na njega, ali onda morate skratiti vrijeme držanja Basma na kosi.

Otopina se pere toplom vodom bez upotrebe šampona i drugih deterdženata sve dok voda nije čista. Tijekom prvih šest sati kosa će potamnjeti. U početku, može postojati blagi zelenkaste boje, ali će nestati za dan ili dva, kada Basma oksidira. Nakon 2 dana kosa će postati potpuno crna. Proces bojenja u strukturi kose pod utjecajem kisika nastavlja se oko dana.

Ali ako čekanje nije bilo u vašim planovima - možete isprati boju šamponom. Ili, bez dobivanja željenog rezultata, možete iscijediti sok od limuna na kosu i nakon 5-10 minuta, isperite vodom.

Sjene se mogu mijenjati ovisno o prirodnoj boja koja će se miješati s - kakao, kava, čaj, sok od repe itd. Na primjer, duboka i bogata boja čokolade daje mješavinu kane, basme i usma bojenja.